Bir ergen bağımlılık tedavi merkezine başvuran olguların yıllara göre madde tercihlerinin değerlendirilmesi - Yüncü, Z.; Bayram, A. T.; Altıntoprak, E.; Akgür, S. A.; Coşkunol, H.; Aydın, C.; Tamar, M. (Journal of Dependence, 2008)
Amaç: Alkol ve madde kullanım bozukluğu (AMKB) toplumun önemli bir kesimini etkilemektedir. AMKB olan kişilerin ilk denedikleri madde ve bu maddeyi deneme yaşı yıllara göre farklılık göstermektedir. Bu çalışmada çocuk ve ergenlerin tedavi gördüğü bir bağımlılık merkezine başvuran olguların yıllar içinde bazı klinik özelliklere göre (kullanım yaşı, kullanılan madde türü, cinsiyet) değişimlerinin saptanması amaçlanmıştır. Yöntem: Eylül 2003- Eylül 2005 (dI) Eylül 2005-Eylül 2007 (dII) dönemlerinde bir ergen bağımlılık merkezinin başvuran olguların dosya kayıtları tarandı. Elde edilen bilgiler SPSS 11 programı ile incelendi. İstatistiksel anlamlılık p
Keywords: bağımlılık